Co je skvělé na Chorvatsku? Přece chorvatská kuchyně!
Chorvatsko je země, kde se spoustu Čechů ročně vydává na dovolenou. Chorvatsko je oblíbená země z mnoha důvodů. Najdete tu krásné pláže, čisté a tyrkysové moře, přátelské lidi, široké možnosti ubytování a samozřejmě skvělou gastronomii. To všechno je důvodem, proč je Chorvatsko u Čechů dlouhodobě číslo jedna, když se mají rozhodovat, kam se vydají na letní dovolenou. Dokonce si někteří kupují i nemovitosti v Chorvatsku. Jedná se totiž o skvělou investici, která se vám může při případném prodeji mnohonásobně vrátit. Navíc už nebudete muset nikdy řešit ubytování.
Vždy budete mít kde se ubytovat na dovolené ve své oblíbené destinaci. Podívejte se pro zajímavost na nabídku nemovitostí na prodej Chorvatsko. Jak už jsme zmínili, Chorvatsko není oblíbené jenom pro své krásné pláže, ale také pro svou gastronomii, která je v mnoha ohledech jedinečná. Pojďme si ji trochu přiblížit. Pro Chorvatskou kuchyni je velmi těžké určit nejoblíbenější pokrmy nebo to, co je pro ni přímo typické. Typické pro ni právě je její rozmanitost. Kuchyně se navíc liší také napříč jednotlivými regiony a kraji. Nicméně, Chorvatsko patří do středomořské kuchyně, která je napříč světem velmi oblíbená.
Jedná se o lehkou ale výživnou stravu plnou vitamínů a zdravých potravin. Přitom je velice chutná. Středomořská kuchyně si zakládá na tom, aby vytáhla z jednotlivých surovin co nejvíce chuti. Pokud jde o proteiny, hodně se používají mořské plody a ryby. V mnoha restauracích dostanete naprosto čerstvé mořské plody, které jsou skutečnou pochoutkou. Pokud je o maso, oblíbené je jehněčí, hovězí a kozí. Vepřové je spíše v menšině, ovšem záleží opět na regionu. Přílohu často tvoří brambory, houby anebo zelenina. Oblíbené jsou i mléčné výrobky. Například podravská prga, což je sušený sýr, který je dochucen paprikou a česnekem. Jako dezerty jsou oblíbené zejména pečené výrobky z kynutého i nekynutého těsta.